drbyocelebritach

Wednesday, November 07, 2007

Bende

Zpěvák Petr Bende (29) nahradil frontmana skupiny Kabát Pepu Vojtka (42) v muzikálu Hamlet, který se po letech vrací na prkna Divadla Kalich. Proč?
Byl jsem překvapený, když mi Janek Ledecký zavolal, jestli nechci hrát hlavní roli v jeho muzikálu," prozradil Super.cz Petr, který si již v lednu zahraje Hamleta. „Vůbec netuším, jak budu stíhat učit se texty, když mě v prosinci čeká 23 koncertů," dodal rocker, který se zatím naučil tři písničky.

Finalista druhé řady Česko hledá SuperStar vždy tvrdil, že ho muzikály nelákají, a najednou takový obrat.

„Muzikály jsou fajn a beru je jako novou zkušenost," tvrdí Bende.

A proč Hamleta nehraje Pepa Vojtek, kterého role v muzikálu dle předlohy Williama Shakespeara proslavila a hlavně se při jeho zkoušení dal dohromady s herečkou Sabinou Laurinovou?

„Po delší úvaze se Janek rozhodl pro Petra Bendeho," odpověděl na náš dotaz mluvčí divadla Jaroslav Panenka.

„Vůbec mi z Kalichu nezavolali. Ale i kdyby, tak bych stejně odmítl. Hraji v muzikálu Angelika, Golem, od února ve Třech mušketýrech a ještě koncertuji s Kabáty, nestíhal bych," říká vlasatý rocker.

Pepova neúčast v Kalichu není jenom kvůli pracovní vytíženosti, ale i rozkmotřeným vztahům. Před uvedením muzikálu Tajemství Daniela a Mirjam Landy, kde měl Vojtek hrát hlavní roli, se ostře pohádal s Mirjam a ta ho vyrazila.

Do divadla se příští rok nevrací jenom Hamlet, ale i Krysař, Galileo a Tajemství. (mr)